Poteter og grønnsaker

Svanekil Gård selger potet og grønnsaker i småskala.

-Det kjennes på smaken!

Vi er en småskala familiedrevet gård fra Svanekil på Hvaler. Svanekil gård er mest kjent for våre usprøyta og naturgjødslede poteter, som vi har lange tradisjoner for. I tillegg dyrker vi en del andre grønnsaker i mindre skala. Potet og grønnsaksarealet er på 25 dekar. Dagens drivere er 10ende generasjon som driver sleksgården, som har vært i familien siden begynnelsen av 1600-tallet. Svanekil gård har i tillegg til potet og grønnsaker, kjøttdyr, og
driver 200 Dekar med gress og beite. Vi er opptatt av bærekraftig landbruk, og gjødselen til blant annet potetproduksjonen er naturgjødselen fra våre kjøttdyr. Noe av vår dyrking er konversjonell, med bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler, men vi jobber målrettet hver eneste dag for å minimalisere denne.

Primærsesongen er 1.Juli til 1.september. Vi pleier og avslutte sesongen på den årlige Eplefestivalen på Rove.

Etter 1.september har vi åpent lørdag og søndag. I tillegg tar vi opp bestillinger på lagringspotet i større mengder, min. 5 kg.

Salget avsluttes når lageret er tomt.

Vi selger fra Potetbord/Bua ved gården, i Torgbua/Bondelagsbua på Skjærhalden torg, i tillegg selger vi gjennom følgende butikker på Hvaler; Spar Skjærhalden, Kiwi Skjærhalden, Bunnpris Hvaler (Asmaløy) og Kiwi Vesterøy.

Fra 2019 leverer vi også poteter gjennom REKO-ringene  Fredrikstad, Moss, Oslo ,Vålerenga, mm.

Vi leverer også poteter til noen restauranter.

Velkommen for en trivelig handel hos en småskala lokal produsent av mat på Hvaler


Denne bildekrusellen krever javaskript.